Vlada odobrila 200.000 eura za Arbitražni sud

Bez autora
Mar 22 2012

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je rješenje o odobrenju sredstava, na teret zalihe državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za uplatu predujma troškova potrebnih za početak rada Arbitražnog suda. Odobreno je 200.000 eura. Ministarstvu vanjskih i europskih poslova odobreno je 200.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti na dan isplate prema središnjem tečaju Hrvatske narodne banke, za uplatu predujma troškova potrebnih za početak rada Arbitražnog suda. Sredstva će se isplatiti na račun Stalnog arbitražnog suda u Haagu. Donesen je Plan aktivnosti u vezi s arbitražnim postupkom u skladu sa Sporazumom o arbitraži između vlade Hrvatske i vlade Slovenije radi osiguranja potrebnih financijskih sredstava iz državnog proračuna Hrvatske za 2012.

Vlada odobrila 200.000 eura za Arbitražni sudVlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je rješenje o odobrenju sredstava, na teret zalihe državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za uplatu predujma troškova potrebnih za početak rada Arbitražnog suda. Odobreno je 200.000 eura.

Ministarstvu vanjskih i europskih poslova odobreno je 200.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti na dan isplate prema središnjem tečaju Hrvatske narodne banke, za uplatu predujma troškova potrebnih za početak rada Arbitražnog suda.

Sredstva će se isplatiti na račun Stalnog arbitražnog suda u Haagu.

Donesen je Plan aktivnosti u vezi s arbitražnim postupkom u skladu sa Sporazumom o arbitraži između vlade Hrvatske i vlade Slovenije radi osiguranja potrebnih financijskih sredstava iz državnog proračuna Hrvatske za 2012.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju predložila je Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe tri kandidata za suca pri Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu - Jasnu Omejec, Alana Uzelca i Kseniju Turković. Odluku o konačnom izboru donijet će Parlamentarna skupština na plenarnom zasjedanju u lipnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik